Hoppá: hát persze, hogy nem bontják le a Temes megyei „ideiglenes” sátortáborokat

Mert minden bizonnyal ide telepítik majd az országba érkező migránsokat.
Hirdetés

A hatóságok a vasárnap kezdődött gyakorlat lejárta után sem bontják le a román-szerb államhatár közelébe felépített két sátortábort – jelentette a Digi 24 hírtelevízió.

A televíziónak Nagykomlós község polgármestere arról nyilatkozott, hogy a községhez tartozó Kunszőlősön felállított tábor a helyén marad arra az esetre, ha Románia felé is elindul a bevándorlók áradata. A polgármester a belügyi szervektől kapott tájékoztatásra hivatkozott.

A csendőrség és határrendészet az elmúlt napokban mind a kunszőlősi, mind pedig a temesmórai sátortábort kibővítette és felszerelte, csütörtökön pedig mindkét táborban a bevándorlók regisztrálását gyakorolták. A hírtelevíziókban bemutatott képsorokon mindkét táborban körülbelül száz-száz sátor látszik. Egy-egy sátor 8-10 személy befogadására alkalmas.

A hatóságok a Digi 24 beszámolója szerint áramfejlesztőket vittek a táborokba, és optikai szálas kábelek kihúzásával a széles sávú internetkapcsolat lehetőségét is megteremtették. A határrendészek csütörtökön a bevándorlók azonosítását, regisztrálását, egészségügyi ellenőrzését és az ujjlenyomatvételt gyakorolták. Arra a következtetésre jutottak, hogy körülbelül fél órát kell szánniuk minden egyes bevándorlóra.

A belügyi hatóságok vasárnap kezdtek sátortábort építeni a magyar-román-szerb hármashatártól mintegy húsz kilométerre fekvő Kunszőlősön, és a Temesvár-Belgrád országút határátkelője melletti Temesmórán. A belügyminisztérium azt közölte, hogy Temes megyében egy gyakorlat keretében ellenőrzik a román hatóságok műveleti válaszadási képességét, tekintettel a szomszédos országokban tapasztalt bevándorlási hullámra.
 

Hirdetés