Kemény bírálat, keserű valóság

A miniszterelnöknek lesz ideje elgondolkodni azon, hogy azok az illegális bevándorlók — a tegnapi hírek 2 afgánról szólnak —, akik véletlenül tévednek Romániába, miért fakadtak sírva és kérték visszafogadásukat Szerbiától.
Hirdetés

„Az illegális bevándorlók sorsát a szívén viselő szociáldemokrata kormányfő eddig is folyamatosan bírálta a magyar kormányt a migránsválság kezelését célzó intézkedései miatt, kedd esti megnyilatkozásában viszont komoly rágalmakat fogalmazott meg Magyarországgal szemben, mert — mint azt Facebook-bejegyzésében írja — sok más európai vezetőhöz hasonlóan ő is feladatának érzi, hogy bírálja Magyarország legmagasabb rangú vezetőinek megnyilvánulásait.

Ha csak ez lenne egy hivatalban lévő kormányfő feladata a bevándorlók problémájának kezelésében, Ponta maximálisan teljesítene. Az európai uniós partnerekkel szolidaritást vállaló miniszterelnök segítségnyújtása a bevándorlók problémájának kezelésében eddig azonban abban merült ki, hogy a kötelező kvóták mellé egyenlő jogokat, a belső határellenőrzés nélküli térséghez való csatlakozást követelt, bár azt is egyértelművé tette, hogy az ország körülbelül 1700 menedékkérő befogadására tud csak vállalkozni. Persze, a magyar intézkedések miatt »emberként és európai polgárként« felháborodó román kormányfő ennek az eldöntését is a nemzetbiztonsági kérdésekben illetékes Legfelső Védelmi Tanácsra (CSAT) hárította végül.

»Románia emberként fog bánni a migránsokkal, nem pedig úgy, mint magyar szomszédaink, akik botokkal terelik és sorszámmal látják el őket« — fogalmaz Ponta, aki „európai politikát” folytatna menekültválság kérdésben, persze egyelőre csak elméletileg, mert Romániát még nem érte el a menekülthullám, a magyar-román határon is épülő kerítés miatt pedig valószínűleg erre csak akkor kerül majd sor, amikor Horvátország sem lesz képes a menekültáradat fogadására. Addig viszont a miniszterelnöknek lesz ideje elgondolkodni azon, hogy azok az illegális bevándorlók — a tegnapi hírek 2 afgánról szólnak —, akik véletlenül tévednek Romániába, miért fakadtak sírva és kérték visszafogadásukat Szerbiától…”

Hirdetés