Vigyázz, román! A magyarok kánikulával támadnak rád!

A magyar hőhullám még akkor is ártalmasabb, ha Romániában is tombol a hőség.
Hirdetés

A román külügy illetékeseinek agyára mehetett a hőhullám. Most nem arra gondolok, hogy a bukaresti külügyminisztérium az Orbán Viktor közösségi oldalára feltöltött, Tusványoson készült képek egyikére, amelyen történetesen néhány Nagy-Magyarországos kitűző is látszott, egyéb téma híján olyan színvonalú közleményben hisztizett egy sort, hogy arra még egy különösen hisztis hajlamú óvodás is megvetően fintorogna. (Az igazat megvallva tényleg nehezen tudjuk elhinni, hogy nem a hőguta hatására, hanem önerőből próbál álproblémákat kreálva, a nyári uborkaszezonban is a magyarok ellen uszítani a román diplomácia).

Hanem most a bukaresti külügy újabb közleményt adott ki. Amelyben arra figyelmezteti a Magyarországra utazó román állampolgárokat, hogy nagyon-nagyon vigyázzanak, mert a barbár Pannóniában pokoli állapotok uralkodnak. A magyar országos tiszti főorvos ugyanis péntektől hőségriadót rendelt el, ami a legmagasabb szintű, vörös kánikulajelzésnek felel meg.

Hát ez tényleg hallatlan. Még szerencse, hogy megtörtént a trianoni diktátum, mert különben az ocsmány kánikula nem akadna el Biharkeresztesnél, hanem megállíthatatlanul törne Kelet felé, elképzelhetetlen károkat okozva a hőn szeretett, egységes nemzetállamban.

Mert nézzük csak: a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint akár 37 fok is lehet Magyarországon. Ehhez képest a csupán sárga szintű hőségriasztást kiadó román Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése rámutat: akár 37 fok is lehet Romániában.

Hoppá.

Hirdetés

Hülye Trianon, mégsem tudja megállítani a hőhullámot. Vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy a magyar hatóságok jobban aggódnak a polgárok egészségéért? Mindegy – gondolhatták a román külügy illetékesei –, azért a biztonság kedvéért nem árt egy ilyen közlemény, mert ki tudja, milyen hatással lehet a magyar nap egy dák ivadékra ezeknek az ázsiai pusztalakóknak az országában, ahol még ma is nyereg alatt puhítják az okostelefont.

Azért én azt mondanám, ott a Dâmbovița-parti külügyminisztériumban érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy néhány hetes pihenőszabadságra küldjék a közleményírókat.

Szerintem rászorulnak.
 

Hirdetés