Nyílt levél Kolozsvár városvezetésének

Tehát Önök szerint alkotmányellenes három nyelven – román, magyar és német – népszerűsíteni az erdélyiséget és Erdély autonómiáját! Azt szeretnék, hogy továbbra is Bukarestből igazgassanak minket?
Hirdetés

„Nem ért váratlanul, hogy elutasításra talált az autonomista óriásplakát felállítására vonatkozó kérésem. Nem is fordultam volna önökhöz, ha a hirdető cég, nem kérte volna az önkormányzat hozzájárulását a szerintük is kényes üzenethez. Így muszáj volt leadnom kérésemet, amit sajnos szándékosan félreértelmeztek, és amolyan felemás választ adtak. Ez esetben tárgytalan adminisztratív egyveleg végére odabiggyesztették, hogy hát az üzenet provokatív és alkotmányellenes.

 
Tehát, Önök szerint alkotmányellenes, az is, hogy az országban működik az önkormányzatiság?Tehát Önök szerint alkotmányellenes három nyelven – román, magyar és német – népszerűsíteni az erdélyiséget, és Erdély autonómiáját! Azt szeretnék, hogy továbbra is Bukarestből igazgassanak minket?
 
Véleményem szerint nem az Önök tiszte eldönteni, hogy alkotmányellenes-e vagy sem az autonómia. Ha mégis, akkor egyformán kellene elbánni a monarchista megmozdulásokkal, de a Besszarábia Romániához való csatolást követelőkkel is! Kérem hagyjanak fel a kettős mércével, annál is inkább, mert a szatmári bíróság friss ítélete szerint az autonómia intézményének népszerűsítése  teljesen jogszerű.
 
Emellett a szólás és véleményszabadságot is csorbítja az önök álláspontja. Azt gondolom, hogy ebben a kérdésben az alkotmánybíróságnak kell kimondania a végső ítéletet, ezért mindent megfogok tenni, hogy bíróságon mondassék ki egyszer s végérvényesen, hogy az önrendelkezés követelése nem alkotmányellenes, sőt egy olyan demokratikus gyakorlat, ami Európa civilizáltabb felén bevett intézmény. Az Önök maradi, központosító gondolkodása miatt késik az ország Európához való felzárkózása.”

Hirdetés