Menekülés a matt elől

Az EU nem azért bővítette határait, hogy később elkezdje szűkíteni területét. Nem azért fektet be, hogy majd ne profitáljon. Az, hogy az EU ad, csak látszat, mert amit egyik kezével ad, azt a másikkal többszörösen veszi vissza.
Hirdetés

„Görögország annyiban hasonlít minden más országhoz, hogy ha a kormánya megpróbál spórolni, megbukik, és választanak helyette egy olyat, amelyik leígéri a csillagokat az égről. Most már csak az a kérdés, hogy előbb jönnek rá arra, hogy ez nem fenntartható pálya, mint hogy az EU elzárja a pénzcsapot vagy sem? Csakhogy az EU nem azért bővítette határait, hogy később elkezdje szűkíteni területét. Nem azért fektet be, hogy majd ne profitáljon. Az, hogy az EU ad, csak látszat, mert amit egyik kezével ad, azt a másikkal többszörösen veszi vissza.

Nagyon jól tudja azt is, hogy ha Görögország kívül kerül az euróövezeten, Oroszország és Amerika azonnal elkezd versengeni érte, hiszen katonai szempontból egy nagyon fontos térségnek számít. És mi lesz, ha más országok is rájönnek, hogy az EU-n kívül is van élet?

Ha Görögország kimarad az EU-ból, nagyon sokan veszik majd a vándorbotot, és áttelepülnek valamelyik EU-s országba. És ott csak nyerni fognak velük. Nem kell majd gyárakat hozzanak Kelet-Európába, hogy olcsó munkaerőt találjanak, helybe megy majd az olcsó munkaerő.

Az Európai Unió előre tervez, és megpróbál sakk-mattot adni az új tagországoknak. Itt az ideje, hogy mi is átlássunk a szitán, és — mint a görögök — elmeneküljünk a matt elől.”

Hirdetés