Válasz Bokros Lajosnak

Kolozsvári, romániai polgárként elutasítom az ön állításait és szomorúan látom, hogy dacára hosszú politikai karrierjének, ön is csak ilyen felszínes véleményt tud alkotni, egy Magyarországgal szomszédos országról.
Hirdetés

Tisztelt elnök úr,

 
Ön tegnapi facebook bejegyzésében úgy állítja be Romániát, mint követendő példát, a DNA-t illető kérdésekben még talán igaza is lehet. Van néhány megállapítás azonban, amivel nem lehet egyetérteni, egyszerűen mert nem igazak.
 
“Románia még szegény ország, de gőzerővel fejlődik. Ugyanakkor vidám, nyitott, egyre inkább türelmes, toleráns és befogadó.”
 
Románia valóban fejlődik, de gőzerővel biztos, hogy nem. Vidámnak beállítani is elég meredek, de lehet, hogy ön csak a vidám részével érintkezett. Türelmes, toleráns és befogadó, mondjuk, ezt arról az országról, melyben üldözik a székely zászlót, nem tartják be a nyelvi jogokat, és burkolt asszimiláció folyik.
 
„Több, mint 10 éve tanítok Kolozsváron és Bukarestben. Diákjaim között sohasem tapasztaltam veszekedést, kirekesztést, nemzeti gyűlöletet. Kolozsvár egyre inkább színvonalas multikulti város; Románia pedig multikulti ország német nemzetiségű államfővel!”
 
Úgy tűnik, hogy önt nem zavarja, hogy ha Kolozsvárra érkezik, csak a Cluj-Napoca felirat fogadja, vagy ez egyetemeken sem hiányolja a többnyelvű feliratokat, sőt az sem zavarja, hogy a multikulturalitás csak üres szlogen, amit a városvezetés csak azért használ, hogy kedvezőbb megítélést kapjon a Nyugattól. Az sem zavarja nagyon, hogy a műmultikulti mögött lassú homogenizáció van, a kisebbségek száma egyre csökken, jogaikat folyamatosan csorbítják és közben a világ előtt példás kisebbségbarát országként tűnnek fel.
 
Kolozsvári, romániai polgárként elutasítom az ön állításait és szomorúan látom, hogy dacára hosszú politikai karrierjének, ön is csak ilyen felszínes véleményt tud alkotni, egy Magyarországgal  szomszédos országról. Sajnálatra méltó, hogy úgy akar ütni egyet Magyarország kormányán, hogy közben ostobaságokat beszél Romániáról.
 
Üdvözlettel,
 
Fancsali Ernő

Hirdetés