Hogyan tovább?

Az állandó reformokon átmenő tanügy még mindig nem az eredményes nevelésre és oktatásra koncentrál, nincsenek szakszerűen megírt tankönyvek, a román nyelv oktatása sem úgy történik, hogy a magyar gyerekek megtanulják az ország nyelvét.
Hirdetés

 

„Ma már a diákokat nem pionírfoglalkozásokra, KISZ-rendezvényekre és mezőgazdasági munkákra viszik, hanem olyan rendezvényekre, amelyek iránt nincs érdeklődés, amelyeken nélkülük nem lenne tömeg. Az állandó reformokon átmenő tanügy még mindig nem az eredményes nevelésre és oktatásra koncentrál, nincsenek szakszerűen megírt tankönyvek, a román nyelv oktatása sem úgy történik, hogy a magyar gyerekek megtanulják az ország nyelvét.

Sokat lehet vitatkozni azon is, milyen előnyei és hátrányai vannak, ha a komolyan tanulni, jobb sorsra vagy csupán kalandra vágyó fiatalok külföldre mennek tanulni, és mi lesz azokkal, akik nem akarnak többet szülőföldjükre visszatérni. Európa meghódítása folyamatban van, a tömegesen bevándorló afrikaiak bármilyen alacsony bérért hajlandóak munkát vállalni, könnyen megtörténhet, hogy Európában az európai emberek maradnak munka nélkül és lesznek kiszolgáltatva az egyre nagyobb közösségeket alkotó bevándorlóknak. Már-már igaznak tűnik a vicces közmondás: »Mindenhol jó, de legjobb sehol«.”

Hirdetés