Az egyenlőbbek

Markó Attilának még most is csak azt tudják felróni, hogy kivonta magát az igazságszolgáltatás alól. Most Ponta nem ugyanazt teszi?
Hirdetés

„Az ügyészség nem leváltja, neki kellene lemondania, ha nem akarja, hogy ismét rajtunk röhögjön vagy sajnálkozzék egész Európa. Mert milyen ország az, ahol a miniszterelnök és a fél kormány ellen bűnvádi eljárás van folyamatban? Milyen erkölcsi alapja van az ország vezetésének, hogy elvárja állampolgáraitól, törvénykövető módon viselkedjenek, ha ők most vagy korábbi pályafutásuk alatt elöl jártak a jó példával, hogyan nem kell csinálni?

Az persze igaz, hogy Romániának egyáltalán nem tenne jót most egy politikai válság. Ennél már csak az lenne rosszabb, ha ismét visszalépnénk a banánköztársaságok közé, ahol a demokrácia, a hatalmi ágak szétválasztása, az opció: benne van az alkotmányban, de csak addig érvényes, amíg nem ránk alkalmazzák.

Eddig, némi kárörömmel, hagyták, hogy más pártokból, Isten tudja milyen alapon, elvigyenek embereket. Mert mondjuk Nagy Zsoltot úgy ítélték több év letöltendő börtönbüntetésre, hogy egyetlen közvetlen bizonyítékuk sem volt ellene, Markó Attilának pedig még most is csak azt tudják felróni, hogy kivonta magát az igazságszolgáltatás alól. Most Ponta nem ugyanazt teszi? Parlamenti segítséggel kivonja magát az igazságszolgáltatás alól. »Senki sem állhat a törvény fölött« – írja az alkotmány 16. cikkelye. Kivéve a miniszterelnököt, s akikről még úgy gondolja a parlamenti többség.”

Hirdetés