Diszkriminált átlagosak

A mostani közoktatás rosszabb, mint az átkosban, panaszolta a minap nyugdíjba menekülő ismerősöm.
Hirdetés

„A megszállottak csoportjába tartozik, ezért nem bírta tovább. Eredményes volt, de belefáradt a kisstílű praktikákba, a mindegyre változó törvénykezések csapdahelyzeteibe. Már nem lehet a gyerekeket motiválni, amikor a gazemberség a nyerő. A tanárok némelyike is beállt a csalók táborába. Volt néhány elhíresült skandallum tavaly is az érettségi tételek kiszivárogtatása miatt.

A főtanfelügyelői és -helyettesi versenyvizsga kapcsán minisztériumi szintű bundázásról suttog mindenki. Politikai támogatottság és megvásárolható tisztségek? Akkor minek tanulni?! Csak ezt a fránya érettségit letudja valahogy az emberfia, utána már sínen van. Az egyetemek – különösen a magyar tannyelvűek – lasszóval fogják a diákokat, mert kevés a fóka és sok az eszkimó. Már attól sem riadnak vissza, hogy a konkurens felsőfokú intézményről becsmérlő kijelentéseket tegyenek.

A múlt héten egy Maros-parti rektor fitymálta közönségének a kolozsvári magyar nyelvű képzést. Gondolom, ez fordítva is megtörténik. Furcsa módja a diáktoborzásnak. Hasznosabb lenne idejében megszólítani a középiskolásokat. Megbecsülve az átlagosnak mondott ifjakat.”

Hirdetés