Feddik a feddhetetlent?

Két intézményt, a feddhetetlenségit és a szervezett bűnözés ellen létrehozottat teljesen lejárattak a vezetői, még mielőtt azok élére kerültek volna. Maradt a harmadik, a korrupcióellenes ügyészség, amely immáron javarészt egymaga vívja a harcát, több fronton is egyszerre, s vívhatja mindaddig, amíg nyakát nem szegik valahogyan.
Hirdetés

„Horia Georgescu letartóztatásának azért van valami többletpikantériája az eddigi nagy megkötözési kampányban, mert ő éppen az úgynevezett feddhetetlenségi ügynökség vezére volt, s azért mégis »zsenánt«, ha éppen a fő-fő feddhetetlent kell feddeni éppen. S nem alaptalanul, akárcsak korábban Alina Bica jogásznőt, aki éppen a szervezett bűnözés elleni nyomozó testület vezetője vala.

Az egyikről kiderült, hogy éppen a szervezett bűnözésben jeleskedett, a másikról meg az, hogy sokkal kevésbé feddhetetlen, mint azok, akikre ez a testület szokta ráhúzni a vizes lepedőt. Na, ez az adott csillaghullásban már igazi szenzáció, hiszen fényesen igazolja, hogy minálunk tényleg a kecskére bízzák a káposztát. S azok a kecskék valahogyan még egy alomból is származnak, tekintve, hogy mind Alina Bica, mind pedig Horia Georgescu korábban az országos kárpótlási ügynökség oszlopos tagja volt, ahol a jelek szerint az „ügyesebb” igénylők akár több tízmilliós eurótételeket is bezsebelhettek, még akkor is, ha »visszaigénylésüknek« semmilyen alapja nem volt. Hiába, szemesnek áll a világ! (…)

Két intézményt, a feddhetetlenségit és a szervezett bűnözés ellen létrehozottat teljesen lejárattak a vezetői, még mielőtt azok élére kerültek volna. Maradt a harmadik, a korrupcióellenes ügyészség, amely immáron javarészt egymaga vívja a harcát, több fronton is egyszerre, s vívhatja mindaddig, amíg nyakát nem szegik valahogyan.”

Hirdetés