A lebontott fészkű gólya tojik az alkotmányra

A lázadó gólya bemutat a minisztériumnak!
Hirdetés

Talán emlékeznek még, nyájas Olvasók, Románia egyik legsúlyosabb problémájára: a miniszteri rendelettel kilakoltatott gólya esetére.

Röviden: egy Schitu Golești-i polgár addig panaszkodott a különböző illetékeseknél, hogy bizonyos gólya jogtalan területfoglalást hajtott végre a birtokán, amíg a környezetvédelmi miniszter kiadta a parancsot: a gólyának mennie kell.

A nemzeti hadsereg, a csendőrség, a rendőrség, a polgárőrség és az Üdvhadsereg kivonult a helyszínre, és a bitorló madár fészkét áthelyezte egy lakatlan telekre. Nem volt nehéz a karhatalom dolga, a fészek gyanútlan tulajdonosa ugyanis épp úton volt Afrikából hazafele.

A bréking nyúz az, hogy megjött földrabló gólya! És NEM HAJLANDÓ elfoglalni átköltöztetett otthonát. Szépen megtelepedett az eltávolított fészek közelében. Magyarán: magasról tojik az alkotmányra. Lehet, hogy ezt súgják az ösztönei. De az is lehet, hogy nem tud románul.

A falubeliek persze segíteni szeretnének a szegény madáron. Még egy útjelző táblát is kihelyeztek neki.

Hirdetés

Hát így áll a harci helyzet: egy ország figyeli lélegzetvisszafojtva, meddig bírja a madár cérnával. Az ornitológusok szerint a gólya önszántából nehezen fog távozni, ugyanis ragaszkodik fészkelőhelyéhez.

Nos, mi a gólyával tartunk!

Hirdetés