Muszáj tiltakozni

Kolozsváriak! Ez a ti ügyetek! Tenni kell valamit a városért!
Hirdetés

Azután, hogy a múlt hét végén kiderült, az igazságszolgáltatás nem szolgáltatott Kolozsvárnak kétnyelvű helységnévtáblákat, a Musai-Muszáj civil kezdeményező csoport akcióba lépett.

Február 12-én, csütörtökön délután lezajlott a csoport által a kolozsvári városvezetés által fennen hangoztatott,ám annál hamisabban csengő multikulturalitás ellen kilátásba helyezett tiltakozás-sorozat első epizódja. Szalagavatás. Hosszában. 

Szalagot vágtak

Kicsivel délután öt óra előtt 180-nál több kolozsvári polgár (többségükben magyarok) gyülekezett Kolozsvár főterén, a csípős hideg ellenére. A szervezők körbetekerték a 410,9 méternyi piros szalagot a téren (egy-egy milliméter jutott a város minden lakójára), a jelenlevők kezükbe fogták, aztán, pontban öt órakor megjelent egy „Elöljáró”, és egy hangosbeszélőn harcias indulókat szolgáltató „Ceremóniamester” egy ollóval elkezdte vágni a szalagot. Hosszában. 

A ceremóniamester

A hosszú szalag átvágását egy perces néma csend követte. Remélhetőleg az intolerancia, a butaság, az otromba gőg halálát jelölte. Bár ezzel kapcsolatban vannak kétségeink. Ezek után a tömeg szétoszlott. Csendben. A csendőröknek ezúttal sem volt dolguk.

Hirdetés

A szervezők egy kétnyelvű kérvény formanyomtatványait és szétosztották a jelenlevők között. Akinek jutott, bátran kérvényezheti a kétnyelvű városnévtáblák kihelyezését Kolozsváron. A feladat a következő: a kitöltött kérvényt le kell adni a polgármesteri hivatalban, iktatni kell, az iktatószámot posztolni kell a musai-muszáj civil kezdeményező csoport Facebook-oldalán.

Jó kérvényezést kívánunk mindenkinek. És kolozsváriak, ne feledjétek, nem lehet mindig arra várni, hogy valaki más intézze el a mi ügyeinket! 

Hirdetés