Felelősségtudat nélkül

Joggal vonhatjuk le a következtetést, hogy Romániában kezd kimenni a köztudatból az a szó, hogy felelősségvállalás.
Hirdetés

„Persze, nem az Electrica az egyetlen monopolhelyzetben lévő szolgáltató. Az E.ON és az Apaserv is olyan számlát küld ki, amilyent akar, száz fogyasztó közül talán egy-kettő tudja bizonyítani, hogy kevesebbet fogyasztott, a szemétdíjat is úgy szabja meg a Florisal, ahogy akarja, akik beleszólhatnának, azoknak nem érdekük. Nincs monopolhelyzet a kábel- és műholdsugárzású televíziócsatornák és internetszolgáltatóknál, de a fogyasztóknak ott is nagyon korlátozottak a jogaik. Sokan kérdezik: mi szükség van a Fogyasztóvédelmi Hivatalra, ha huszonöt éve egyetlen olyan közleményt sem adtak ki, amelyben az áll, hogy név szerint XY személyt vagy céget megbírságoltak vagy beszüntették annak tevékenységét.

Joggal vonhatjuk le a következtetést, hogy Romániában kezd kimenni a köztudatból az a szó, hogy felelősségvállalás. Ez sajnos a törvényhozókra is vonatkozik, hiszen vannak még hatályban olyan törvények, amelyeket az 1980-as években hoztak, és vannak olyan törvények, amelyeket már kormányrendeletekkel, kormányhatározatokkal többször is módosították, más hasonló törvényeket is alkottak, a jogászok pedig azt alkalmazzák amelyiket akarják.

Egyre több példa van arra, egyes honatyák később jönnek rá, hogy az ellenkezőjét szavazták meg annak, amit akartak. Ennek sincs semmilyen következménye. Az orvosi műhibáknak sincs semmilyen következménye. Annak, hogy az első osztályos tanulónak nincs ÁBC–s könyve, nincs semmilyen következménye. Akkor megkérdezem: milyen irányba tartunk? Talán az lenne a legjobb, ha sehova.”

Hirdetés