Tóth Andi esete a PC újságírással

Süketek, kielégületlenek vagyunk és különben is kapjuk be, amiért nekünk valami más tetszik, mint a riporter úrnak, elvégre milyen demokrácia is ez?
Hirdetés

„Tóth Andi, a kis kedvenc rockhercegnőnk megnyerte az X faktort. Gratulálok neki és kéztsókom több transzszilván poéta nevében.

 
AZ INDEX-FAKTOR
Ennek kapcsán egy kis sajtószemle: az Index-féle PC újságírás. A jeles portál élőben tudósított, ami abban merült ki, hogy többen is gyalázták egyszerre a műsort, résztvevőit és nyilván bunkó közönségét, valamiféle magas intellektuális trónuson ülve, mintha az Indexnél kulizni a magyar trofikus lánc csúcsát jelentené.
(…)
Mert az újságíró úr jobban tudja egyedül (még ha nem is látta a műsort), mint több százezer alja ember, elvégre a magyar közönség nagy része eleve bunkó rasszista, ezért is maradt utolsó pasiként az ázsiai srác, túlélvén olyan (magyar & fehér) tiniidolokat is akár, mint Nagy Ricsi. Emellett süketek, kielégületlenek vagyunk és különben is kapjuk be, amiért nekünk valami más tetszik, mint a riporter úrnak, elvégre milyen demokrácia is ez?
 
A SIXX nevű szaki záróakkordja méltó az egészhez:
 
„Basszameg. Süketek a nézők. Tóth Andi nyert.”
 
Gratulálok az újfajta újságírói hangnemhez, nyelvezethez, alapossághoz és objektivitáshoz. Eme új paradigma – és a kölcsönösség – vidám jegyében nyaljátok ki a seggünket, mondjuk egy szarásfaktor záróakkordjaként.”

Hirdetés