Büntetéssorozat

„Ki a magyarokkal az országból”-lal, „Székelyföld nem létezik”-kel, törvény írta ünnepeltetéssel, bírságokkal és olyan, a kisebbségek jogairól tartott konferenciákkal, ahová ajtónállónak sem hívnak meg magyart, nem lehet oldani a feszültséget.
Hirdetés

„A templomokba rendőröket állítanak, akik buzgón büntetik majd azokat, akik a 346-os zsoltárt éneklik? Egyszerűbb lenne, ha mindjárt államosítatnák az összes templomot, mert éppen úgy közadakozásból épültek, mint a Székely Mikó Kollégium. Legalább ezen a téren is megvalósulna az „egyenlőség”, mert az ortodox egyház például soha nem pazarolta a pénzét iskolák fenntartására, kórházak, öregotthonok működtetésére.

Himnuszéneklésért, román zászlók hiányáért rónak ki tetemes bírságokat úgy, hogy maga a prefektus állapítja meg a kihágást és az alprefektus a tanú. A kézdivásárhelyi »zászlóhiányt« láthatták, de június 4-én, a trianoni diktátumra emlékező ünnepségén is ott voltak? Nem mintha le akarnánk tagadni, hogy a magyar himnuszt énekeltük, csak felmerül: hogyan konstatálták ezt a szörnyű bűntényt, ha nem voltak jelen?

Egészen biztos, hogy a »Ki a magyarokkal az országból«-lal, »Székelyföld nem létezik«-kel, törvény írta ünnepeltetéssel, bírságokkal és olyan, a kisebbségek jogairól tartott konferenciákkal, ahová ajtónállónak sem hívnak meg magyart, nem lehet oldani a feszültséget a két – kénytelen-kelletlen – egymás mellett élő népcsoport között. Mint ahogy »Székelyföld nem Románia«-val és fekete zászlókkal sem!”

Hirdetés