Ingyenkolbászolnak Gyulafehérváron

6000 ingyen sült és kolbász várja a nemzeti ünnepelőket! És bor is!
Hirdetés

Idén december elsején is megszervezik a Nagy Egyesülés Ünnepét Gyulafehérváron, írja a Vocea Transilvaniei. Eddig ez nem bréking nyúz.

Az viszont már igen, hogy kerek ezerrel több disznósült- és sültkolbász-adagot adnak az ünneplő románoknak. Bocsánat, román állampolgároknak. Tavaly ötezer nemzeti ünnepi adag készült a szponzorok nagylelkű felajánlásából, jelezte Mihai Coșer (nem, ez nem vicc, így hívják), a gyulafehérvári polgármesteri hivatal szóvivője.

Még brékingebb nyúz, hogy a kaja mellé egy pohár bor is dukál. Hogy ne csak szem ne maradjon szárazon a nemzeti ünnep napján.

A legbrékingebb nyúz viszont az – amint már szemfülesebb olvasóink talán sejtik is –, hogy mindez suhogó ingyen van. Bizony, a jól végzett munka Romániájában aki dolgozik, az egyék is. Meg igyék is.

Hirdetés

A jó ebédhez természetesen, az évezredes hagyományokhoz híven, nóta is szól: populáris is, meg pop is. És tűzijáték is lesz.

Természetesen a magyarokat is szívesen várják Gyulafehérvárra a jeles napon. Meg nem erősített híreink szerint magyarul is lehet kérni az ingyen sültet, kolbászt és bort.

Hirdetés