Egerek és emberek

A tolvajok, korruptak száma csak akkor lehet kisebb, ha az ország jogállam lesz, a törvényeket betartják és betartatják.
Hirdetés

„Egy bizonyos, a tolvajlások, a korrupció miatt nem vállalkozóbarát Románia. Persze, meg lehet magyarázni, hogy évszázados »szokás« itt a mindent elmozdítani, ami elmozdítható; lenyúlni, ami lenyúlható, hiszen a valahai nagybojári uradalmakon élő nincstelenek úgy igyekeztek megélni, hogy csermáltak, s beléjük nevelődött a tolvajlás. Csak ebben az országban dívik a mondás: »Az el nem kapott tolvajnak becsületes ember a neve«. Az is bizonyos, hogy az erkölcsi romláshoz hozzátette a magáét a tulajdont elraboló kommunista diktatúra, na meg a falvakon mind jobban érződő szegénység, de a példa is, hogy a honatyák, országnagyok közül sokan két kézzel gyúrják a zsebükbe a hatalmas összegeket.

Az egerek száma biztos csökkenni fog, a dolgokat egyensúlyba hozó természet gondoskodik majd erről. A tolvajok, korruptak száma azonban csak akkor lehet kisebb, ha az ország jogállam lesz, a törvényeket betartják és betartatják. Minden szinten.”

Hirdetés