Kampánycsend

A mindenkori román kormányoktól pedig már megszokhattuk, ha nincs kampány, nincs szabadságharc. Most pedig két évig nem lesznek választások.
Hirdetés

„A kormány most azért hallgat mélyen a büdzséről, mivel Victor Ponta kormányfő államelnöki aspirációinak nem tenne jót, ha nem minimálbér-emelésről és adócsökkentésről szólna a kampány. Már így is elég sok bosszúságot okozhatott neki, hogy pénzügyminisztere, Ioana Petrescu kifecsegte, hogy a költségvetésbe bele fog szólni a Nemzetközi Valutaalap (IMF), hiszen a nemzetközi trojkával megkötött készenlétihitel-megállapodás még 2015 második feléig érvényes. Ponta ugyanis épp azzal kampányol jobboldali ellenfele, Klaus Johannis ellen, hogy Romániának román elnöke kell hogy legyen, hogy többé ne »a külföld« diktálja a tempót.

Azt, hogy a szabadságharcosi attitűdből mennyi marad januárra, majd meglátjuk. Ha megnyeri a választásokat, államfőként benne lesz majd a tárgyalóbizottságban, amikor az IMF küldöttsége Bukarestbe érkezik. A washingtoniak hozzáállását pedig ismerjük. Vagy nem lesznek kedvezmények, vagy adót kell emelni. A hiánycél ugyanis szent dolog.

A mindenkori román kormányoktól pedig már megszokhattuk, ha nincs kampány, nincs szabadságharc. Most pedig két évig nem lesznek választások.”

Hirdetés