Az RMDSZ úgy döntött, nem mondja ki, hogy Pontát támogatja

A Szövetség most valóban elszakadt a valóságtól. Attól az egytől, amely számít: az erdélyi magyarok valóságától.
Hirdetés

„A legnagyobb baj az, hogy Kelemen szavain nagyon durván átszűrődött az egyetlen logika, amely az RMDSZ-t jó ideje mozgatja, és amitől leginkább kiütése van a magyar közösségnek: a mindenáron kormányzás logikája. E tűzön-vízen át kormányzás fejében ma a Szövetség nagyon ügyetlenül, és átlátszóan ment szembe választói akaratával, és sajátosan »erdélyi« érzelmeivel. Kizárólag ez a logika indokolhatta, hogy feltétlenül meg kellett dicsérni a »korrekt és megbízható« Victor Pontát. Azt a Victor Pontát, aki nem mellesleg ellenzékből torkaszakadtából üvöltött a magyar szimbólumok használata ellen, és aki kétszínű módon csak akkor jött rá, hogy merre van Székelyföld, amikor szavazatokról volt szó. Aki a Minority SafePack-per révén frontálisan szembe röhögte kormányzási partnerét. Aki Dan Diaconescu, populista szennytévé tulajdonost a kormányrúd közelébe engedte. Aki észak-koreai modell szerint közpénzből ünnepeltette magát, miközben például kimagyarázta, hogy miért nincsenek tankönyvek az évkezdés hajnalán. Aki vallási hovatartozása miatt állította pellengérre ellenjelöltjét. Aki intézményesítette a politikai prostitúciót migrációt, és kétharmados hatalmával visszaélve megpróbálta lebontani a jogállamot. Aki képviselőként ellenezte a verespataki ciántechnológiás aranykitermelést, majd miniszterelnökként támogatta azt.

Nem soroljuk tovább, fölösleges: akinek ha csak annyi bűne volna, hogy a románokat most megint velünk, magyarokkal és Erdéllyel riogatja Johannis ellenében, akkor is bőven elég lenne, hogy a gyomrunk felforduljon tőle. Fel is fordult. Az RMDSZ-nek ezzel szemben nem fordult fel a gyomra: inkább Vadim Tudorral próbálta elkenni Ponta ki nem mondott (mert kimondhatatlan?) támogatásának tényét. Korrekt, megbízható, de nem támogatjuk, mert Vadim Tudor is támogatja. Egyébként meg köszönjük még egyszer, ez úton is, hogy kormányra tetszett segíteni 2012-ben.

Mindent értünk. Azt nem tanácsolhatták, hogy szavazzatok Pontára, mert kiderült volna: a kutya nem hallgat az RMDSZ-re. Johannist pedig nem lehetett javasolni, hiszen ezzel a kormányzás mindenekfelett álló elvét taposták volna meg, és magyar ember legyen gerinces: ha kormányra került, ragaszkodjon ahhoz, hogy ott is maradjon!   

Mindeközben: az erdélyiek gondolkodó, »politizáló« fele pontosan tudja, hogy tulajdonképpen sem Johannis (ne legyenek illúzióink vele szemben sem, ám mellette szól, hogy ő legalább tettekkel még nem bizonyította, hogy mi mindenre képes abból, ami a száját elhagyja), sem Ponta nem a »mi« emberünk. Ma kiderült, hogy Kelemen Hunor sem az.”  

Hirdetés