A novemberi „Aranyvasárnap”

Könnyebb házalva aláírásokat gyűjteni, mint voksokat az urnába. A megosztottság pedig az önfelszámolás legbiztosabb útja.
Hirdetés

„Ha csodák és meglepetések nem is voltak a halottak napján szervezett választáson, cirkusz viszont akadt fölösen, s azt most a külügyminisztérium szállította, mely a külföldre szakadt hazánkfiai tetemes részét valósággal megakadályozta abban, hogy az elnökválasztás első fordulóját befolyásolja. Kivéve a moldáviaiakat, mert azok eléggé be vannak etetve és itatva Ponta imádatával, s ráadásul a fölös számban lévő szavazóhelyiségeket is ingyenes román gázzal fűtötték. A Nyugatra kitántorgottak viszont már nem esznek »román kenyeret«, így hát az ő hűségük bizonytalan, jobb, ha kevesebben voksolhatnak. Ezt megtanulták Pontáék még akkor, amikor a Geoană–Băsescu párharcot a »nyugatosok« döntötték el a hajóskapitány javára.

A vasárnapi első fordulóból – ha más nem is! – tanulság levonása számunkra is kívánkozik. A »választás szabadságával« házaló szirénhangok újra falsot fogtak: valóságos mélyrepülés volt a hazai magyarság részvétele, amit Kovászna és Hargita megyék dobogós helyei bizonyítanak ékesen. Hátulról számítva. S még egy észrevétel: könnyebb házalva aláírásokat gyűjteni, mint voksokat az urnába. A megosztottság pedig az önfelszámolás legbiztosabb útja.”

Hirdetés