Mit generál Grama?

Miért siessünk a második fordulóban arra a politikusra voksolni, aki kampánymunkája és kormányfői ténykedése mellett inkább vállára vette a kulturális tárca vezetését is Kelemen Hunor felmentése után, csak ne kelljen azt Korodi Attilára bízni, amint azt a távozó miniszterelnök-helyettese kérte tőle.
Hirdetés

„Még be sem léptünk a szavazófülkébe, máris fenyegetőzni kezdett a szocdem párt székelyföldi szószólója, a krónikus magyarfóbiában szenvedő Horia Grama. Úgy gondolja, sürgősen ki kell majd ebrudalni a koalícióból, illetve a Ponta-kabinet helyére kerülő kormányból az RMDSZ-t, amennyiben november 16-a előtt nem arra buzdítják a magyarokat, hogy Victor Ponta neve mellé pecsételjenek. (…)

Egyáltalán miféle magyar szimpátiára számít a Minority SafePack otromba kezelése után? Miféle bizalmat feltételez az erdélyi, partiumi magyar szavazóktól az, aki többszöri ígéretei ellenére sem volt hajlandó magyar prefektust kinevezni Maros megye élére? Ettől kerül veszélybe a románok nagy egyesülése? Hogyan reméli a magyar szavazatok tízezreit az a pártelnök, aki nem lép fel következetesen szocdem kollégáival szemben, akik időnként meg-megeresztenek magyarellenes, populista nyilatkozatokat?

Szemben Grama otromba zsarolásával, a miniszterelnök feltehetően annak is örülne, ha két hét múlva a magyarok inkább otthon ülnének, s nem kellene attól tartania, hogy a magyar-német barátságot öregbítik. Talán jobb is, ha nem rajtunk múlik, félő, hogy öt éve Băsescu második mandátumát a párizsi sorban állók mellett a mi voksaink is érlelték. Bármily csábító a mérleg nyelvének lenni, nem bánnám, ha ez a küzdelem – az utólagos panaszok hiábavalóságára is gondolva – a román szavazók akarata szerint dőljön el.”

 

Hirdetés