Mandulamag és csontvázmeztelenség

A neptuni paktum szószerkezet a politikából kiábrándult (helyesebben kiábrándított) egyszerű ember számára valami rosszat jelent, az EMNP sokszor ismételt üzenetének megfelelően. Pedig érdemes lenne utánajárni, mi is történt 1993-ban.
Hirdetés

„Az RMDSZ sokszor szidott „neptunistái” ekkor lobbizták ki, hogy beinduljon a magyar vonal a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemen. Ez siker volt. Ellentétben azzal a Szilágyi Zsolt által 1996-ban képviselt állásponttal, hogy akkor ne induljon magyar államelnökjelölt a választáson, mert egy magyarnak az égvilágon semmi esélye sem lehet. Ez már akkor is kudarcnak, kishitűségnek számított. Jó emlékezni arra, honnan indult a mai neptunozó. Ennek tizennyolc éve, azóta igaz, hogy felnőtt egy generáció, aki nincs hogy emlékezzen erre, de ennyire palira venni a pecsét másik végén állót azért mégsem lenne szabad!

Lehetne még sorolni az érveket és ellenérveket az egyes jelöltek mellett vagy ellen, ezek azonban csak egyik tábornak kedveznek, és a végén még azzal vádolnak meg, kampánycsillagokat szórok a billentyűzetből.”

Hirdetés