Járványok kora

A korrupcióval vádolt elődjét felváltó új Kolozs megyei főtanfelügyelő-helyettes azt nyilatkozta a sajtónak, hogy „egyetlen politikai pártnak sem tagja”, és azzal a feltétellel vállalta el a kinevezést, hogy „nem is kell az legyen”.
Hirdetés

„Pedig nyilvánvaló, hogy „egy bizonyos” párt támogatását is élveznie kellett ahhoz, hogy az ominózus funkciót elfoglalhassa. Az érdekképviseleti szövetség(ünk) eddigi eredményeit hűen tükrözi az a kijelentés, amely szerint az újdonsült tisztségviselőnek be kell bizonyítania, hogy „igenis, Kolozs megyében a káderek mostanáig is tisztességesen dolgoztak, és ezután is tisztességesen fognak dolgozni”. Ez a jelenlegi kiindulási szint.

A fent említett kinevezéssel egyidőben egyre aggasztóbb hírek érkeztek a nagyvilágból egy halálos vírus elterjedésének a veszélyeiről. A tudósok a mai napig tehetetlenül állnak a megállíthatatlan jelenséggel szemben. (…)

Ugyancsak a fent említett eseményekkel párhuzamosan egy olyan vádemelési és letartóztatási hullám indult el a romániai pártok körében, amely úgyszintén a járványok terjedési szabályait követte. (…)

Visszatérve a Kolozs megyei főtanfelügyelő-helyettesnek a politikai párt(ok)tól való elhatárolódására, ilyen „járványfenyegetettségi” körülmények között érthető, hogy ki kellett hangsúlyoznia, hogy márpedig ő nem „ebolás”, és nem tartozik a fertőzésgyanús személyek csoportjához. Persze, az érintett párt káderosztályán dolgozó táskahordozóknak el kellene gondolkodniuk azon, hogy milyen kontraszelekciós bakisorozatnak köszönhető a sok „ebolás” funkcionárius közéleti jelenléte. Nyilvánvaló, hogy ezekért a károkért nem tehetők felelőssé az erdélyi magyar szavazók, de a pártban kiskirályként tevékenykedő helyi vagy központi autokraták annál inkább.”

Hirdetés