Hogyan leszünk kampányszereplők

Úgy keverik az igényeket a korrupció útján megszerzett területekkel, mintha nem is lenne különbség az egykori tulajdon és a lopott vagyon között.
Hirdetés

„Most ismét előbukkant a magyar elem, ott, ahol senki nem számított rá: az erdő-visszaszolgáltatások botrányában. Igaz ugyan, hogy egy magyar bírón kívül nincs más hozzánk köthető vonatkozás, de újra elkezdték szajkózni az ügyeletes bajkeverők, hogy a visszaszolgáltatásokat lehetővé tevő törvényeket kihasználva miként rabolták el Erdély nagy részét a magyarok, németek, zsidók.

Siratják Nagyvárad, Kolozsvár, Marosvásárhely történelmi központját, ahol „közintézmények” sokaságára tették rá a kezüket az „idegenek”, szinte bűnözőként emlegetik az egykori grófokat, akik hatalmas területeiket kérik vissza, aggódnak az „ősi román földért”, az így kifosztott szegény emberekért.

Úgy keverik ezeket az igényeket a korrupció útján megszerzett területekkel, mintha nem is lenne különbség az egykori tulajdon és a lopott vagyon között. Hangulatkeltésre alkalmas a ködös érvelés, melybe ugyancsak visszás elemek keverednek: felemlegetik, hogy a Ceauşescu által eladott szászok és zsidók az ország elhagyásakor lemondtak tulajdonukról, akkor hát mit követelnek most?

Nem számít az, milyen körülmények között történt kizsuppolásuk, a kényszer, amivel szembesültek, és még kevésbé, hogy amire igényt tartanak, tartunk, őseink földje, erdője, ingatlanja volt. Még szomorúbb, hogy a korrupciós ügyeket meglovagolva a visszaszolgáltatások érvénytelenítését követelik egyesek. Nemcsak a csalással megszerzett területekét, hanem mindent, főleg Erdélyben.”

Hirdetés