Győzzön a labdarúgás!

Nem találni olyan személyt, aki ne tartana valamiféle szurkolói atrocitástól, amikor a meccsről beszél. A szomorú pedig az, hogy az aggodalom teljesen jogos, pedig lehetne másképp is.
Hirdetés

„A román sportági szövetség, több futballszakember és Victor Piţurcă szövetségi kapitány is figyelmeztetett, hogy a csapatnak ártanak a xenofób megnyilvánulások, hiszen az európai szervezet megtorolja a rendbontást, és a soron következő hazai mérkőzésüket nézők nélkül kell megrendezzék; a magyar szövetség is közölte az ultrákkal, hogy ha újból hőzöngenek, Bukarest benyújtja a tavalyi számlát. A szervezetten érkező magyar drukkereket nem is engedik szétszéledni a román fővárosban, rendfenntartók kordonja között terelik őket az állomásról egyenesen a stadionba.

De valóban csak fenyegetéssel lehet normális mederbe terelni az eseményeket?! Elhangzott-e az utóbbi napokban, hogy emberek: ez egy futballmérkőzés, tartsuk tiszteletben a másikat, és ne csak azért, mert különben megbüntetnek?! Mert a sport a fair playről szól, mert a sport a versenypályán mutatott teljesítményről szól, mert a sport a sokszínűségről szól, mert a sport örömet akar szerezni. Talán majd most, szombaton, megtörténik a csoda, és győzni fog a labdarúgás.”
 

Hirdetés