Nicsak, ki tematizál!

Azt a sajtó(nk) nem firtatta, vajon mennyire hiteles a kiszivárogtatott szöveg, sem a kiszivárogtató kilétét, az eszményített hóttnyúzó újságíró miniszteri tanácsosi múltját.
Hirdetés

„Az RMDSZ autonómiatervezete körüli cécót végre a sajtó(nk) kellő részletességgel tárgyalta. Átvette ugyanis a Hotnews hangütő cikkét, mindenestül – tényként, kételkedés nélkül tálalva. Azt a sajtó(nk) nem firtatta, vajon mennyire hiteles a kiszivárogtatott szöveg, sem a kiszivárogtató kilétét, az eszményített hóttnyúzó újságíró miniszteri tanácsosi múltját. (Tán csak nem ugyanarról van szó, aki az ügyészlistákat mindenkinél hamarabb látta? Vagy a másik magasrangú lenne, aki a maffiózókkal bulizó testvéröccsöt mentegeti? ) De még arra sem volt kíváncsi senki, hogy a kiszivárogtatásban szereplő „tekintélyes angliai elemzőcsoport”, amelyről eddig senki sem hallott, ki fia borja. (…)
Nos. Hová lett egy (két) egész országban a híres oknyomozó újságírói ösztön? Hova lett az újságírás csúcsa, a merész, falrengető tényfeltárás? Hogyan sajátíthatta ki nagy részét egyetlen kárhoztatott tévéadó? Miért tematizálhat otrombán, aki csak azért teszi, hogy ne látsszék a fején a vaj? Miért van minden épületes marhaságára informális mentelmi joga? És főleg: meddig tart ez a balkániáda?”

 

Hirdetés