Házasságtörések

Könnyen megtörténhet, hogy sokan beállnak Ponta és Dragnea ernyője alá a mézesmadzag után kapaszkodva, de a forráslehetőségek egyre jobban szűkülnek, a keveset egyre többfelé kell majd osztani, ami előbb-utóbb újabb elégedetlenséget fog kiváltani, és elkezdődhet egy újabb vándorlási hullám.
Hirdetés

 

„A politikusok vándorlása alsó és felső szinten is elkezdődött, hogy mennyire megbízhatók ezek a vándorpolitikusok, mennyire lehet számítani rájuk, azt most ne vitassuk, de próbáljuk kitalálni, hogy vajon mit kapnak cserébe az átállásért? Szállóigeszerűen fogalmazva: pénzre, paripára és fegyverre lenne szükségük ahhoz, hogy hadat indítsanak azok ellen, akiket cserbenhagytak. Aki nem lép egyszerre, azt pénzelvonással fenyegetik, aki szót fogad, azt pénzjuttatással hitegetik.

Könnyen megtörténhet, hogy sokan beállnak Ponta és Dragnea ernyője alá a mézesmadzag után kapaszkodva, de a forráslehetőségek egyre jobban szűkülnek, a keveset egyre többfelé kell majd osztani, ami előbb-utóbb újabb elégedetlenséget fog kiváltani, és elkezdődhet egy újabb vándorlási hullám. A szűk esztendőkben sokan cserélhetnek majd szívet, társat és pártot anélkül, hogy eszükbe jutna: őket egy közösség bízta meg, hogy képviseljék az érdekeiket.

Sokan közülük rátették a kezüket a Bibliára és kimondták az »Isten engem úgy segéljen«-t, de ha kell, kimondják újra és újra, ez már nem meglepő, az viszont elgondolkodtató, hogy még mindig sokan vannak, akik hisznek nekik, és a választásokon rájuk szavaznak.”
 

Hirdetés