Miért Erdély a legjobb hely a világon?

Nem Erdély a legjobb hely a világon. Már nem az és még nem az, olyan rég volt az, hogy nem is emlékszik rá senki és olyan messze van, hogy talán egyikünk sem fogja látni.
Hirdetés

„Erdély nem a legjobb hely, de egyszer lehet. Ha legyőzzük a beáramló feszültséget, sztereotípiákat, céltalan gyűlöletet és a káros múltban élést. Igen a múltnak is tartozunk, de amit ma teszünk, építünk azt a jövőnek, a jövőért tesszük. Kötelességünk jobbá tenni ezt a helyet, ezt az országot. A feladatot nagyapáinktól és apáinktól kaptuk, nekik nem sikerült, nem teljesen rajtuk múlott, sőt egyáltalán nem. A történelem kereke nem mindig úgy fordul, ahogy szeretnénk, de van amikor, ha csak egy rövid időre is, kezünkbe vehetjük az irányítást.

Erdély lehet a legjobb hely a világon, mert itt nem gyilkoljuk egymást naponta, nem éhezünk, nem tizedel járvány, még nem nyelt el mindent a kapitalizmus, megvan minden erőforrásunk, amire szükségünk van, megvannak a támpontok, amire építhetünk, megvan a szándékunk a változásra. Mert valami újat kell építeni, korszerűt és maradandót, erőset és a világon egyedülállót. Vissza kell nyernünk önrendelkezésünket és közvetítenünk kell Magyarország és Románia között, vagy akár a Közép-Európai államok között. Erős gazdasági tényezővé kell válnunk, a térség meghatározó erejévé. Ma újra két birodalom csap össze felettünk, Bethlen Gábor példájával mindezt sikerülhet kihasználnunk.

Lehet hagyni mindent a régiben, karba tett kézzel lehet várni, hogy a változás magától jön el. El lehet menni a lehetőség mellett, s el lehet viselni a jövő generációk szánalmát az elszalasztott lehetőségek miatt. Akarni és hinni, de főleg tenni kell s Erdély lesz a legjobb hely a világon!”

Hirdetés