A cotroceni­-i aranyhal

A zugügyvédként a politikába bekerült pártvándor kifogta a cotroceni-i aranyhalat, amely, lám, minden kívánságát teljesíti.
Hirdetés

„Elena Udrea szabadon játszuskálhat az országban, amelyben nem csak sokoldalú tehetségét érvényesítheti, de álmai is valóra válnak. A bájos ölebeket sétáltató pipikhez hasonlóan, most éppen egy kiskutyát kapott ajándékba. Jó, a kiskutya a Népi Mozgalom Pártjának nevére hallgat – de, ha úgy vesszük, egykutya! A zugügyvédként a politikába bekerült pártvándor kifogta a cotroceni-i aranyhalat, amely, lám, minden kívánságát teljesíti. Pártfunkciót akart – kapott is a Demokrata Liberális Pártban, amelynek elődjébe, a Demokrata Pártba 2006 februárjában, nyomban azt követően lépett be, hogy távozott a Nemzeti Liberális Pártból. A parlamentbe kívánkozott? 2008-ba, a szavazatok újraelosztásakor benyomták a képviselőházba. Miniszter szeretett volna lenni? Az aranyhal teljesítette ezt a kívánságát is az általa vezetett Boc-kormányban, ahol idegenforgalmi tárcavezető lett, minisztériuma a korábbi költségvetés hússzorosát kapta meg – a gazdasági válság éveiben! (…)

 
Elena Udrea pedig már államfőt is jelöl Cristian Diaconescu személyében. Nem kellett ehhez semmi belső választás, a demokráciának még az árnyéka is elkerülték – Elena Udrea egyszerűen megmondta. És még azt sem tudni, áldását adta-e az elnökjelöltre Traian Basescu vagy sem. Udrea szerint egyeztettek, Cristian Diaconescu szerint nem, azaz egyikük mindenképpen hazudott. Ó, teljesen újszerű ez a párt!”

Hirdetés