Alfától Omegáig

Ravasz ember ez az Alfa, akarom mondani Peti András, Marosvásárhely RMDSZ-es alpolgármestere.
Hirdetés
„Fifikás színműírókat és reklámszakembereket megszégyenítő módon sikerült a végletekig felcsigáznia érdeklődésünket, amikor »nagy-nagy meglepetést« ígért nekünk, vásárhelyi magyaroknak a közelgő városnapokra.  (…)
 
A hét elején aztán a városháza sajtóosztálya közhírré tette – nem saját maga jelentette be, úgy átlátszó, olcsó párt- és önreklámozásnak tűnhetett volna –, hogy városunkban koncertezik újra a legendás Omega. Beismerem: valóban meglepetésként hatott a hír. Bár, azt hiszem, azáltal, hogy idehozzák az Omegát, még távol vannak attól, hogy »méltó módon tisztelegnének« – ki, mi előtt? –, illetve »megfelelően képviselnék« a vásárhelyi magyarság érdekeit. Mint mondtam, ravasz ember ez a Peti, de azt maga sem veheti komolyan, hogy ennyivel – legyen az akár az Omega – elhitetheti, hogy már megfelelően képviselik az érdekeinket. Ha mégis azt hinné, akkor agyafúrtságában sikerült önmaga eszén is túljárnia…
 
Nem tudom, mekkora anyagi terhet jelent e meghívás a költségvetés számára – az biztosnak mondható, nem aprópénzért koncerteznek az Omegások –, de a jelek szerint most megéri a városvezetésnek. A legutóbbi történések, az alpolgármester-csere kapcsán megváltozott helyi »koalíciós« helyzet, a városnapok megtépázott tekintélyének helyreállítása, a Vásárhelyi Forgatagként jelentkezett rivális – ezek azok a feltételezett »érvek«, amelyek szerintem bőkezűbbé tették a városvezetést. Hogy végül kinek, kiknek válik be a számítása, az előbb-utóbb kiderül.”

    

Hirdetés