Tyúkperek és tyúkperesek

A per kimenetele egyértelmű: akármelyik nyer, a tyúkot a közpolgártól fogják újra elkobozni.
Hirdetés

„Zegreanu mester, a minden alkotmányjogászok főnöke ugyanvalóst kapkodhatja a fejét, hogy mivel is rontják-zavarják napi nyugalmát az ország fölkent vezérei, Băsescu államelnök és Victor Ponta miniszterelnök. Ha már így felvitte az Isten e két jeles férfiú dolgát, hát bubarongyos marakodásaikat nem vihetik dűlőre másutt, mint az alkotmánybíróságon, aminek ugyan teljesen más szerepet szánt a törvény és a működési szabályzat, de tudjuk: Románia a minden lehetőségek országa…

Zegreanuéknak most egyrészt arról kellene szentenciát kimondaniuk, hogy Băsescu hordhat-e választási pólót a tengerparton, másrészt meg arról, hogy a miniszterelnök belekotnyeleskedhet-e az ország védelmi, nemzetbiztonsági ügyeibe, vagy az teljesen az államfő asztala. De ez csak a felszín, mert a mélyben nemtelen gyűlölködés, torzsalkodás rejlik, a tyúkperesek egyike meg szeretné szerezni a főhatalmat.

A per kimenetele egyértelmű: akármelyik nyer, a tyúkot a közpolgártól fogják újra elkobozni. Ugyanaz történt az üzemanyagok jövedéki adójáról szóló marakodással is, a beígért (de soha végre nem hajtandó) biztosítási illetékcsökkentéssel, mindennel, ami ma a romániai országlásban történik.”

Hirdetés