Ponta hősi kapkodása

Victor Ponta ámokfutó kormányzásának újabb tanújeleit adja: a FMI minden pislantására újabb és újabb taksákat, dézsmákat és harácsokat talál ki.
Hirdetés

„Rosszabb áprilisi tréfát nem is nagyon találhatott volna ki Románia kormánya, mint az üzemanyagok jövedéki adójának újabb emelését. Minden ármozgatás, ami felfelé történik az üzemanyagoknál, kies hazánkban óhatatlanul sorozatos drágításokat indít el, s mert senki gazdasági szereplő nem akar rosszul járni, hát mindig az egyszerű polgár, a mind kevesebb pénzből tengődő fogyasztó issza meg a levét. A benzinkútnál, de a számlafizetéseknél, az üzletekben és a piacokon egyaránt.

Románia tényleg az Európa-csúcsok varázslatos országa lett: itt a legalacsonyabb az átlagos életszínvonal az unióban, ezen túl itt a legdrágább a benzin és a gázolaj. A kiugróan »magas« gazdasági növekedést a magunk részéről nem vagyunk hajlandóak a rekordok között hitelesíteni, esetleg a »rablómesék« kategóriában.

Victor Ponta ámokfutó kormányzásának újabb tanújeleit adja: a IMF minden pislantására újabb és újabb taksákat, dézsmákat és harácsokat talál ki, s azokat már azelőtt érvényesíti, hogy az intézkedéseire a parlament rábólintana.”

 

Hirdetés