Mi lesz veled, magyar alpolgármester?

Nagy hiba lenne nem kialkudni legalább egy másodrangú vezetői pozíciót Szatmárnémetiben.
Hirdetés
„Több mint egy hónapja felbomlott az USL, három hete RMDSZ-es miniszterelnök-helyettese van Romániának, egy hete pedig magyar az alprefektus Szatmár megyében, de a szatmárnémeti magyar alpolgármesternek még mindig se híre, se hamva. (…)
 
Azonban hiába a tanácson belüli igyekezet, a Szövetségen belül és ennek vezetői között máig sem alakult ki egy egységes arcvonal az alpolgármesteri tisztséggel kapcsolatban. Markáns, ám egymásnak homlokegyenest ellentmondó vélemények figyelhetőek meg a párton belül: egyesek szerint a jelenlegi politikai viszonyok között jobb lenne nem ültetni senkit az alpolgármesteri székbe, más vélemény arról szól, hogy de igen, nagyon is kellene, a harmadik álláspont pedig arról, hogy nem is az a lényeg, hogy ki lesz az RMDSZ alpolgármestere, hanem hogy mekkora felelősséget bíz majd az illetőre a polgármester.
 
 
Nagy hiba lenne nem kialkudni legalább egy másodrangú vezetői pozíciót a megyeszékhelyen. Egyrészt a 2012-es igyekezet menne kárba, amikor az egyensúly megtartásáért ment a harc — persze hiába —, másrészt húsz és fél ezer szatmárnémeti szavazóját csapná be a Szövetség, harmadrészt pedig elodázná azt a lehetőséget, hogy »felépítse« szatmárnémeti polgármesterjelöltjét a mindegyre közeledő 2016-os önkormányzati választás idejére.”

Hirdetés