Fától az erdőt

Mert szegény országban és szegény vidéken a falopás és a fekete munka biztosítja a szűkös megélhetést, nagyobb méretekben pedig a gyors meggazdagodást.
Hirdetés

„Jártam Svájcban, részt vettem egy olyan küldöttségben, amelynek megmutatták, hogy milyen az erdőkitermelés a kantonok országában. Az erdésszel az élén egész gépi hadsereg vonult fel. A megjegyzett fát kivágás után legallyazták, a gallyakat összegyűjtötték majd megőrölték, a kivágott fa csutakját kihúzták, majd utána egy olyan csemetét ültettek be, amely összhangban volt a környező növényzettel. Az erdész majd hetente odalátogat és figyeli a növekedését. Mintha egy sebész műtött volna, amely utána összevarrja a sebet és majd kiszedi a szálakat. A napokban olvastam: Gyergyóba is eljött egy svájci szakember, hogy erdőkitermelésre tanítsa a gyergyóiakat.

Nehéz lesz. Ha még a fél Svájc ideköltözik, akkor is nagyon nehéz. Mert szegény országban és szegény vidéken a falopás és a fekete munka biztosítja a szűkös megélhetést, nagyobb méretekben pedig a gyors meggazdagodást.”

Hirdetés