A kibékülésben rejlik a jövőnk

Tudom, nehéz feladat a Bukarestből irányított és történelemhamisításon alapuló magyargyűlölet megfékezése, illetve visszaszorítása, valamint a válaszként elszabaduló indulatok megzabolázása sem egyszerű dolog, de próbálkoznunk kell vele.
Hirdetés

„Persze, a másik fél sem hagyja alább, mikor kijelenti, ha nem akarunk románok lenni, akkor takarodjunk a saját országunkba, majd felteszi a kérdést, milyen lenne, ha Amerikát is felosztanák a török, mexikói, lengyel, román és a többi bevándorló által lakott területre. Akad továbbá olyan hozzászóló is, aki egyenesen Ázsiába küldene vissza minket.

A történtek és azoknak a magyar, illetve román közösségben való lecsapódásának módja mindkét oldal felfogás- és gondolkozásbeli hibáira rávilágít. Nekünk ugyanis hagynunk kell, hadd burkolózzanak nemzeti színekbe román polgártársaink, ha így jobban érzik magukat, nekik viszont legalább annyit illene velünk kapcsolatban megtanulniuk, hogy nem mi vándoroltunk be Romániába, hanem a határokat tolták nyugatabbra, azért kerültünk ide.

Tudom, nehéz feladat a Bukarestből irányított és történelemhamisításon alapuló magyargyűlölet megfékezése, illetve visszaszorítása, valamint a válaszként elszabaduló indulatok megzabolázása sem egyszerű dolog, de próbálkoznunk kell vele, mert amint a határainknál zajló események is figyelmeztetnek rá, nincs más választásunk. Ezen múlik, hogy békejobbot nyújtva jövőt építünk-e magunknak, vagy egymás torkának ugorva mindannyian elpusztulunk.”

Hirdetés