Nem szabad hátradőlnünk

Azt azért el kell ismernünk, hogy az európai politikában Angela Merkelnek nagyobb szava van, mint az RMDSZ vezetőinek. Interjú.
Hirdetés

Az EP-választások szempontjából melyek az előnyei és a hátrányai az RMDSZ kormányra kerülésének?

Hátrányt jelenthet az, hogy az ismert és népszerű politikusaink fél lábbal a kormányban vannak, kevesebb idejük jut a kampányra. Alapállásban azonban én úgy gondolom, hogy a potenciális szavazóink nagyon nagy többsége üdvözli a kormányra lépésünket. Optimizmusomat alátámasztja egy tavaly novemberi felmérés, amely szerint a választóink 84 százaléka támogatja az RMDSZ kormányra kerülését. Ezért úgy gondolom, hogy a választási kampányunk üzenetileg, technikai lebonyolítás szempontjából nem függ össze a kormányra kerülésünkkel.
 
Befolyásolja a kampányt az Erdélyi Magyar Néppártnak az a döntése, hogy nem indít jelöltlistát az EP-választásokon, és Tőkés László sem száll versenybe függetlenként az RMDSZ jelöltjeivel. Nem áll fenn az a lehetőség, hogy ennek hatására sokan hátradőlnek az RMDSZ-ben, mondván, hogy ezeket a választásokat már megnyertük?
 
Nekem kampányfőnökként és főtitkárként az a feladatom, hogy ne hagyjak hátradőlni senkit. A kampány nem arról szól, hogy ha Winkler Gyula és Sógor Csaba jól dolgozik, akkor jó eredményeket érünk el. Kelemen Hunor szövetségi elnöktől kezdve képviselőkön és szenátorokon keresztül megyei elnökökig és önkormányzati vezetőkig úgy kell mindenkinek dolgoznia, mintha parlamenti vagy önkormányzati választásokon kampányolnának. Az RMDSZ és a magyar közösség szempontjából ugyanolyan nagy tétje van az EP-választásoknak, még akkor is, ha a hangsúlyok egy kicsit mások.”

Hirdetés