Derűs kormánysirató

Ilyen-olyan pártok, ilyen-olyan nációk, egymásra vagyunk itt utalva mind, közös érdek tehát, hogy az ország dolgai jobban menjenek. Olyanok vagyunk, mint fociválogatottjaink, sorsdöntő rangadókra folyton összesorsolnak: tetszik, nem tetszik, egymással kell játszani.
Hirdetés

„Érdemes még kitérni arra, mihez kezdjen e nem épp váratlan helyzettel az RMDSZ, nyilván valami formában viszonyulniuk kell a kialakuló helyzethez, miután felszáradtak az örömkönnyek az EMNP májusi nem-indulásának híre hallatán. Könnyedén tudnék sorolni egy tucat derék érvet amellett, hogy a Szövetség stabilizáló tényezőként azonnal vállaljon kormányzati szerepet, amint azt a tulipános hátország nagyobb része el is várja. Sajnos legalább ennyi érv fogalmazható meg e szerepvállalás ellenében is, márpedig az alkotmány egyelőre nem teszi lehetővé, hogy páros napokon kormányon, páratlanokon pedig ellenzékben legyen az érdekvédelem.

Mindkét változatban ott a kockázat, s ott a lehetséges politikai hozadék is. Az EP-választás meg itt a nyakunkon. Elég gyorsan dönteni kell, különösen akkor, ha Antonescu telefonja nem csördül meg kedden. A halogatásnak nincs helye, a teljes RMDSZ vezérkar pedig csak nem mehet betegszabadságra.”

 

Hirdetés