Necces döntés: az RMDSZ bevállalta az erősebb kutya útját

Az EMNP választmánya kapott egy levelet Tőkés Lászlótól, amiben jelzi, hogy nem szívesen tenné kockára az erdélyi magyarság EP-képviseletét (márpedig mind a független indulással, mind a néppárti listával kettős kiütést valószínűsít).
Hirdetés
„Az erdélyi magyar újságírók zárt FB-csoportján belül ment a purpárlé, komolyan mondom, ha az erdmagy ballibfüggetlenobjektív újságírókon múlna a dolog, seperc alatt megoldanák a világ összes gondját, annyira mindent tudnak. Natehát, foglaljuk össze a hétvégi döntéseket:
 
1. Az RMDSZ bevállalta az erősebb kutya útját, pártlistával fut neki az EP-választásoknak. Némiképp necces döntésnek tűnik, érzik is, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök már a döntés előtt elkezdett a sajtóban vinnyogni, hogy legyen meg az öt százalék, masszív érzelmi zsarolásnak leszünk kitéve az elkövetkezendő időszakban. A listájukat dettó erőből rangsorolták, magasról tettek arra, hogy esetleg melyik politikusuk népszerűbb, Sógor pl. kenterbe veri Winklert, mégis a második helyre tolták hátra.
 
2. Az MPP addig faragta a fenyőt, míg tulipán lett belőle.
 
3. Az EMNP választmánya kapott egy levelet Tőkés Lászlótól, amiben jelzi, hogy nem szívesen tenné kockára az erdélyi magyarság EP-képviseletét (márpedig mind a független indulással, mind a néppárti listával kettős kiütést valószínűsít). A néppártosok elfogadták az álláspontját, és azt javasolják, hogy akkor inkább gondolja végig a Fidesz-listán való indulás lehetőségét is.” 

Hirdetés