Kijev vérben és lángokban

Az ukrajnai események különben rávilágítanak, milyen nehéz megszabadulni a kommunista diktatúra örökségétől, Oroszország fenyegető gyámkodásától.
Hirdetés

„Ukrajnában vannak Európa-párti erők, csakhogy az Európai Unió túl gyenge és tehetetlen ahhoz, hogy érdemben támogassa ezeket, s békés megoldásokat szavatoljon az ukrajnai válság megoldására. Talán már nem is lehet, mert Ukrajnában véres forradalom van, vagy ami még rosszabb: polgárháború. Ennek a rendezéséhez nem elég tanácsokat adni, tiltakozni, udvarias feddéseket fogalmazni. Ha egyszer elszabadult a pokol, azt nehéz megállítani. Ezt legjobban a szomszédos országok érzik és tudják, s meg is erősítették az Ukrajnával közös határaik őrizetét és biztonságát. Lengyelországról, Szlovákiáról, Magyarországról és Romániáról van szó. Ezek mind az Európai Unió tagjai és NATO-tagországok, s az ő biztonságuk fenyegetettsége akár európai konfliktushoz is vezethetne.

Az ukrajnai események különben rávilágítanak, milyen nehéz megszabadulni a kommunista diktatúra örökségétől, Oroszország fenyegető gyámkodásától. Ott csak a cégért festették át, de megmaradt a hatalmi önkényuralom és az imperialista-bolsevista mentalitás.”

Hirdetés