Már másnap öt vendég azt kérte, amit az első műsorban főztem

„Szeretnék változtatni az emberek étkezési szokásain, hogy próbáljanak ki új dolgokat is. Az alapanyagok végül is ugyanazok maradnak, de másképp készítem el.” Interjú.
Hirdetés

Az emberek ízlésvilágát meg lehet változtatni, hogy a székelyek például ne csak flekkenben/rántott húsban és pityókában gondolkodjanak, ha elmennek egy étterembe?

Azért is jöttem haza, mert szeretnék változtatni az emberek étkezési szokásain, hogy próbáljanak ki új dolgokat is. Az alapanyagok végül is ugyanazok maradnak, tehát disznóhús vagy csirkehús, de másképp készítem el. Nem szeretnék például homárt vagy más olyan alapanyagot használni, amit nem ismernek, inkább másképp főzöm meg és másféle módon tálalom azt, amit már ismernek. Ez részben sikerült is. Szilveszterkor például újszerűen elkészített ételeket is felszolgáltunk, és több pozitív visszajelzést kaptam, az emberek értékelték.

Szerinted volt ebben szerepe annak, hogy részt vettél egy tévés versenyben?

Szerintem igen. Rengeteg vendég jött úgy az étterembe, hogy látták, mit készítettem a műsorban, és kérték, csináljam meg a számukra. Például az első részben készítettem marhabélszínt csokiszósszal, és már másnap körülbelül öt vendég volt, aki azt kérte.

Romániának mennyi idő kell még, hogy legyen egy Michelin-csillagos étterme?

Remélem nem túl sok. A húszéves tervemben nekem is benne van, hogy kapok legalább egy csillagot.”

 

Hirdetés