Orbán Viktor fogadta Erdélyt

Görgetés után megmutatjuk, hogyan alakul az erdélyi választási összefogás Orbán Viktor kezében.
Hirdetés

Nagyon protokollárisan, a magyar Országgyűlés épületében, jó nagy székely és magyar zászló előtt fogadta ma Orbán Viktor Tőkés Lászlót és Kelemen Hunort. Nem tudjuk igazából, mi végre volt a cécó, mert Tőkés László sajtóirodája valószínűleg még fogalmazza a közleményt, Kelemené meg csak annyit közölt, hogy az RMDSZ elnöke elmesélte a magyar miniszterelnöknek, hogy a romániai Alkotmánybíróság hogyan szívózik az erdélyi magyarokkal. Vagyis az RMDSZ alkotmánymódosító javaslataival.

Mintegy finom utalásféleképpen Kelemen azt is elárulta Orbánnak, hogy az RMDSZ csak március 1-én dönt az EP-jelöltjeiről, és hogy mindannyian a tulipán jele alatt indulnak a voksokért. Miközben az MPP-vel folyamatosan egyeztet.
 
„A két politikus a magyar kormányfő irodájában tárgyalt, és a romániai politikai kérdéseken kívül a közelgő európai parlamenti választásokról is egyeztettek.” Ezzel a bőbeszédű beszámolóval Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetője szolgált az MTI-nek.
 
Mindenesetre Neves Erdélyi Magyar Értelmiségiek szintén ma kérték fel pártjainkat, fogjanak össze úgy, hogy Tőkés László legyen továbbra is az erdélyi magyarság brüsszeli arca.
 
És akkor mutatjuk az összefogás jelenlegi fázisát:
 
 
Kelemen Hunor, Orbán Viktor, Tőkés László

 

Forrásképek: MTI

Hirdetés