Szakítópróba

Recseg-ropog a kormánykoalíció, amely jóformán már csak papíron létezik, a PSD és a PNL különválása csak idő kérdése.
Hirdetés

„Egyelőre egyik fél sem hajlandó felvállalni a szakítást, nyilvánvaló azonban, hogy mindkét oldalon külön-külön képzelik el a jövőt.

A PSD a zsarolást is beveti, a korábbi burkolt jelzések után, most már nyíltan adja PNL tudomására, hogy nélküle is megvan a kormánytöbbség, miután az utóbbi hónapokban számtalan politikai vándormadarat igazolt át, s a Voiculescu-féle tv-pártot maga mellé állította. Létre is hozták az USD-t, vagyis a PNL-től mentes USL-t. Sőt, még tartalékai is vannak, szükség esetén megerősítésnek ott van a kormányszerepre mindig készen álló RMDSZ. Szakítás esetén még Antonescu szenátuselnöki széke is inoghat, figyelmeztették a szocdemek partnereiket, akik viszont képmutatóan a szekus-besúgó médiamogul USL-n belüli befolyását nehezményezik – miután éveken keresztül ölelkeztek vele, megbotránkoztatva ezáltal a valódi liberálisokat.

Eddig a 70-80%-os óriástöbbség nem túl sok előnyt jelentett Pontaéknak. A kétharmados többséget igénylő nagy tervek – alkotmánymódosítás, régiós átszervezés – csődöt mondtak a politikai nézeteltérések miatt, sőt, az utóbbi pótlására sebtében kitalált decentralizáció is csütörtököt mondott a kormányzási inkompetencia miatt.”

Hirdetés