Nem hiszek a szememnek

Hát csak rajta uraim! Tiltsák meg, álljanak ellen a kérésünknek! Aztán jól figyeljenek, milyen összefogás lesz ennek nyomán a magyarok közt!
Hirdetés

„Olvasom, hogy nem menetelhetünk, csak összegyűlhetünk március 10-én Marosvásárhelyen. Olvasom, és nem hiszek a szememnek. Az önkényeskedés, a magyarok korlátozása ismét felüti a fejét. Ezt sem szabad, azt sem szabad, mit akartok, megtiltjuk, ejnye-bejnye, és a többi. Egy iciri-piciri reménysugarat azért felvillantottak előttünk. A baj az, hogy ez a reménysugár hamis. Állítólag a végső szót Dorin Florea mondja ki. Izsák Balázs szerint nincs még ok az elkeseredésre. Merthogy »A bizottság csak véleményez, a polgármester dönt. Bízom abban, hogy akárcsak 2013-ban, Dorin Florea az idén is megértően kezeli az ügyet. El kell mondanom, hogy a tavaly ő maga is támogatott ötletekkel és javaslatokkal«. Szeretném megkérdezni, hogy melyik ötlete valósult meg  tavaly a polgármesternek? 

Mindenesetre jó tudni, hogy a tavaly még magyar-barát volt a város vezetője… A hamisság éppen Dorin Florea körül settenkedik. Mert ő Valentin Bretfelean főnöke. A rendőrség vezetője azt mondja ki, amit a felettese akar. Ebben az esetben éppen azt, hogy nem menetelhetünk. Naná, hogy egy törvényt is előrángattak! Elvégre Románia a lehetőségek országa. Ahány törvénycikkellyel találkoztam eddig, mindegyikben ott a lehetőség, hogy többféleképpen felhasználhassák. Mikor melyik oldalára van szükség.”

Hirdetés