Itt a miniszter, hol a miniszter?

A koalíciós feszültségek enyhülése kizárt, az sem lepne meg, ha a most hivatalba lépő liberális miniszterek alatt meg sem melegednének a bársonyszékek.
Hirdetés

„Mintha csak elirigyelték volna a Szocsiban és a környékbeli hegyek között versengő olimpikonok nemes küzdelmeit, a román politika „élsportolói” is izgalmas játszmákba kezdtek. Hiába, az idén választások zajlanak az országban, s ha fényes érmeket nem is osztanak, tétje annál komolyabb, eszközei pedig annál tisztátalanabbak e küzdelmeknek.

Maradva a sporthasonlatnál, a kisebbik koalíciós párt, a nemzeti liberálisok szövetségi kapitánya, Crin Antonescu megelégelte, hogy nem neki vannak miniszterei a kormányban, hanem a miniszterelnöknek, ezért olyan politikusokat küld a pályára, meg a kormányba, akik nem felejtik majd el, honnan kerültek a Victoria palotába.

Hírértékű változás, hogy Szeben polgármestere személyében olyan román politikus lehet a helyettes kormányfő, aki még sok borsot törhet Victor Ponta szociáldemokrata orra alá. Hiszen Klaus Johannis nem az a csendes, végrehajtó alkat. Ráadásul németes precizitásával is könnyen az idegeire mehet balkáni tempóhoz szokott koalíciós partnereinek.”

 

Hirdetés