„Beteg a világ, nagy beteg”

Európa-szerte mindenhol csak beszélnek arról, hogy talpra kellene állítani az egészségügyet, közben az történik, hogy ellenőrizhetetlen mennyiségben gyártják a gyógyszereket, hogy azt eladják azoknak is, akik még nem betegek, hogy előbb-utóbb ők is gyógyszerfogyasztók legyenek.
Hirdetés

„A világ pedig azért beteg, mert betegek az emberek. Mert többnyire beteg emberekből áll ez a világ, akik közül kevésnek van hite, kevésben él a remény, hogy testben és lélekben kigyógyul bajaiból. A testi betegségek legtöbbjét lelki problémák előzik meg, amelyeken orvos nem tud segíteni, csak maga a beteg, aki tud hinni a lélek feltámadásában. Mert az emberek többségét már csak a remény élteti, kevesen bízhatnak a tudomány csodáiban, hiszen ma már a tudomány csodái is árucikkekként jelentkeznek, ezeket a csodákat is pénzért kell megvásárolni, akinek nincs pénze, nem részesülhet a csodákban és a gyógyulásban sem.

Európa-szerte mindenhol csak beszélnek arról, hogy talpra kellene állítani az egészségügyet, közben az történik, hogy ellenőrizhetetlen mennyiségben gyártják a gyógyszereket, hogy azt eladják azoknak is, akik még nem betegek, hogy előbb-utóbb ők is gyógyszerfogyasztók legyenek. »Beteg a világ, nagy beteg« — állapíthatjuk meg újra és újra. Miben áll a gyógyulás titka? Nehéz lenne szabályszerűen eldönteni. Próbáljunk meg jók lenni és hinni abban, hogy ha egymáshoz hajolunk, néhány szép szó, néhány lágy érintés sokat fog segíteni a gyógyulásban.”

Hirdetés