Putyin és a fekete özvegyek

Putyin álmát a fekete özvegyek tehetik tönkre. Mert hiába minden csillogás és kényelem, ha a terroristáknak sikerül beváltaniuk fenyegetéseiket...
Hirdetés

„Az majd utólag derül ki, hogy a minden idők legdrágább olimpiája beváltja-e a hozzá fűzött gazdasági, országimázst javító reményeket, vagy sem, az viszont már előre beigazolódott, hogy Oroszország minden valószínűség szerint erején felül teljesített a XXII. téli olimpiai játékok megrendezésével. A putyini presztízskérdésnek tekintett sportesemény költségeit az eddig olimpia kapcsán soha nem tapasztalt mértékű terrorfenyegetettség is emeli, igaz, egyúttal a világ figyelmét is a szokásosnál inkább ráirányítja. Így Szocsi minden rekordot dönt: az eddigi legdrágább, legfenyegetettebb és a legtöbb politikai felhanggal kísért olimpia lett.

Putyin álmát a fekete özvegyek tehetik tönkre. Mert hiába minden csillogás és kényelem, ha a terroristáknak sikerül beváltaniuk fenyegetéseiket, s a hatóságoknak nem sikerül megvédeniük a sportolók és a küldöttségek biztonságát. Január második felében az orosz titkosszolgálatok sem tudták kizárni a fekete özvegyek veszélyét.

Fenyegetésükkel a lehető legszorosabb együttműködésre késztették a két ősellenséget, a hagyományosan rivalizáló két szuperhatalom szakszolgálatait, pedig igazán nem érdekük az orosz-amerikai legújabb hidegháború tompítása. Márpedig egy átmeneti hideg békét máris nyélbe ütöttek. Remélhetőleg olyan erőset, amely garantálja Putyin álmát, a zökkenőmentes, békés ötkarikás játékokat.” 

Hirdetés