Ép még vagy épp csak

Én csínján bánnék a vörösinges, gerébes hasonlattal, hiszen maguk az EMNP csúcsvezetői voltak azok, akik a fundamentalista támogatók mai logikája szerint árulást követtek el.
Hirdetés

Hiába unom már az erdélyi magyar politikai csörtéket, nem tekinthetek el attól, ami az utóbbi napokban Háromszéken történik, s amit – pártszimpátiától függően – van újság, amely A szétesés szélére sodródott a háromszéki EMNP címmel, van, amely az RMDSZ-re cserélik a Néppártot címmel tálal olvasóinak. Ép még, vagy épp csak megvan?

Normal
0

21

false
false
false

Hirdetés

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}

A tény: néhány háromszéki néppártos, és nem a közpártkatonák, hanem a vezérek közül, RMDSZ-közeli munkát vállaltak, illetve támogatásukról biztosították a szövetséget.

Ennek több oka van. Ám az ok legkevésbé az, amit az EMNP vezetése és választóinak kemény magja állít: az árulás. Helyükbe én csínján bánnék a vörösinges, gerébes hasonlattal, hiszen maguk az EMNP csúcsvezetői voltak azok, akik a fundamentalista támogatók mai logikája szerint árulást követtek el. Csak a fiatalok nem emlékezhetnek arra, az idősebbeknek emlékezniük kell, hogy az EMNP elnöke, Toró T. Tibor vagy alenöke, Papp Előd, továbbá Szilágyi Zsolt is ott volt az RMDSZ második vagy harmadik vonalában, de közülük ketten is az RMDSZ parlamenti frakció soraiban ültek. Ha elfogadjuk azt, hogy az EMNP mai elöljáróinak joguk volt kiábrándulni az RMDSZ-ből, ahol számukra nem termett elég széles babér, és átállhattak a deklarált ellenfél táborába, akkor ezt a lehetőséget az EMNP vezetőitől sem tagadhatják meg!”

 

Hirdetés