Gigi Becali is elmegy közvitázni a közkegyelemről

Ennél már csak az viccesebb, hogy egy emberjogi szervezet alelnökeként jelenik meg.
Hirdetés
Több mint kétszázan vesznek részt hétfőn a közkegyelmi és a btk-t módosító rendeletről rendezett közvitán az igazságügyi minisztériumban – közölte pénteken Florin Iordache miniszter. 
 
Regisztrálni eredetileg péntek délig lehetett, de estig meghosszabbították a határidőt, és annak ellenére, hogy legtöbb 50 főt befogadni képes terembe hirdették meg, Iordache szerint nem lesz akadálya annak, hogy beférjen az a bő 200 személy, aki bejelentkezett. A Mediafax tudósításából az nem derül ki, hogy a vitára eredetileg szánt két órát is meghosszabbítják-e.
 
A tervezeteket ellenző szakmai szervezetek mellett a közvitára bejelentkezett Gigi Becali üzletember, volt politikus, volt elítélt, a Steaua futballklub tulajdonosa – írja a Mediafax a Pro Sportra hivatkozva. Becali természetesen támogatja a közkegyelmi tervezetet, az egyedüli, ami ellen kifogása van, hogy ezt a kormány sürgősségi rendelettel szeretné gyakorolni. 
 
A közvitára egy emberjogi szervezet képviseletében megy, amelynek alelnöke, mondta el a Pro Sportnak. Becali teljesen biztos abban, hogy megszületik a közkegyelmi törvény, mert nem számít, hogy utcára mennek az emberek ellene, a közkegyelmi törvényt nem pár tucat ember hozza meg, hanem a román nép és a parlament – nyilatkozta a volt politikus.
 
Múlt vasárnap mintegy húszezer ember tüntetett Bukarestben, körülbelül ötezer ember pedig Kolozsváron azok ellen a rendelettervezetek ellen, amelyekkel a kormány 60 év fölötti elítéltek esetében részleges, bizonyos bűncselekményt elkövetők esetében pedig teljes közkegyelmet gyakorolna.
 
Január 29-én, vasárnap öt órára újabb tüntetéseket hirdettek nemcsak Bukarestben és Kolozsváron, hanem gyakorlatilag mindegyik romániai nagyvárosba.

Hirdetés