Vigyázzon, hogy közlekedik, a szembejövő autósnak lehet, hogy nincs biztosítása!

A csődbe ment City Insurance ügyfelei közül 100 ezren még mindig nem kötöttek új biztosítást, pedig a régi már lejárt.

Hirdetés

Az ugye megvan, hogy a tavalyi év végén csődbe ment az ország legnagyobb gépjármű-biztosítója, a City Insurance. Azóta folyamatosan arra kérik a velük szerződött sofőröket, hogy keressenek egy másik társaságot, és kössenek új biztosítást, annál is inkább mert május 12-ikétől kezdve már egyetlen citys biztosítás sem érvényes.

Ehhez képest még mindig van több mint 100 ezer autós, aki erről nem vett tudomást, és még mindig nem kötött új biztosítást.

A lejárat napján, május 11-ikén ez a szám még 495 642 volt, ám a következő négy napban közülük több mint 336 ezren észbe kaptak, és bepótolták a mulasztást.

Május 24-ikén azonban még mindig volt 104 359 sofőr, aki a lejárt biztosításával furikázott.

Hirdetés

Tőlük pedig érdemes óvakodni, mert a Romániai Gépjárműbiztosítók Szövetsége (BAAR) szerint egy baleset esetén a becsődölt biztosítójuk már nem fog kártérítést fizetni, és az állam sem vállalja át a költségeket. Így saját zsebből kell kifizetniük a károkat, ha ugyan van annyi a zsebükben, mindennek a tetejében pedig egy 1000 és 2000 lej közötti büntetést, illetve a forgalmi engedély bevonását is kockáztatják egy közúti ellenőrzés során.

Szóval ha önnek véletlenül szintén a City Insurance-nél van biztosítása, váltson gyorsan, mert könnyen bajba kerülhet!

Hirdetés