Vietnami vendégmunkások falták fel a gyalui Bánffy-kastély kutyáját

Hiányozhattak az otthoni ízek, de most meggyűlt a bajuk a rendőrséggel.

Hirdetés

A nap leghajmeresztőbb híre a Kolozs megyei Gyaluról futott be, így mindjárt az elején szólunk, olvasás közben nem ajánlott nassolgatni, a történet ugyanis meglehetősen gyomorforgató.

A Ziarulclujean.ro hírportál megtudta, a rendőrség azzal gyanúsít több vietnami vendégmunkást, hogy ellopták a gyalui Bánffy-kastély őrének a kutyáját, majd feldarabolták és egy részét elfogyasztották.

A portál szerint az eltűnt kutyus keresésére induló őr vérnyomokat talált a vendégmunkások közeli szálláshelye mellett, majd a rendőrséghez fordult. Mi több, a vietnamiak lakhelyén házkutatást végző nyomozók megtalálták az állat feltételezett maradványait a hűtőszekrényben – erről a Floresti24.ro  fotókat is közzétett.

A vietnami vendégmunkásokat a Puiul Regal nevű húsfeldolgozó – a KFC helyi beszállítója – alkalmazta, s a jól értesült helyi portál szerint ötvenen dolgoznak a cégnél. A kihallgatásukkal meglehetősen nehezen haladnak a hatóságok, mert az ázsiaiakkal kizárólag az anyanyelvükön lehet értekezni, hívtak hát egy tolmácsot.

Hirdetés

Tavaly októberben amúgy arról írtunk, hogy éhes vietnami vendégmunkások vadkacsák levadászásával próbálták feldobni az étrendjüket Szamosújváron.

Nem újdonság, hogy Vietnamban a kutyahús fogyasztása teljesen természetes, egyes források szerint évente ötmillió kutyát ölnek le étkezési célokra, Romániában azonban az ilyesmi bűncselekménynek számít.

Hirdetés